woensdag 6 mei 2015

De route

Net zoals voor onze fietsreizen naar Bazel en Parijs gebruiken we terug een route beschreven door Paul Benjaminse. We weten ondertussen dat dit garant staat voor een mooi traject langs rustige, dikwijls autovrije wegen. Meer op www.cyclingeurope.nl

De volledige route kun je zien via onderstaande link:
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zmtIrdp17KGM.kSUsNROeBIsQ&usp=sharing
 
Vanuit Leuven rijden we via Hoegaarden (te vroeg voor alcohol), Namen, Dinant en Orval (hm) naar de Franse grens. Via Verdun rijden we naar Nancy voor een bezoek aan het oude centrum (Unesco werelderfgoed). We scheren langs de westflanken van de Vogezen en Jura richting Dijon en Beaune. In Cluny zullen we genieten van onze eerste rustdag.
Voor deel twee opteren we voor de groene variant langs Pouilly, La Chaise-Dieu (zou ons zadel zo aanvoelen) om halt te houden in het uitzonderlijke Le Puy. Dan volgt onze grootste uitdaging. In het Centraal Massief zullen we de grootste hoogteverschillen moeten trotseren om daarna af te dalen naar de Ardeche. In het dorp Les Vans laten we ons goed belonen met een diner in Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt. Daarna gaat het richting de kust. Via het Canal Du Midi bereiken we Bezier. Iets verder, aan de voet van de Pyreneeën volgt onze tweede rustdag.
En dan, eindelijk steken we de grens over, Spanje in. Daar stoppen we uiteraard in Figueres om het Dali-museum te bezoeken. In Girona laten we onze fiest achter (die vindt zijn weg terug naar huis via een busje) en wij nemen de trein naar Barcelona. Die laatste kilometers doen we niet met de fiets omdat er geen aantrekkelijke (lees veilige) route is.
In Barcelona blijven we nog twee dagen nagenieten en uitrusten. Tapas en cava zullen onze tocht  bekronen.
De markt in Lokeren tijdens een driedaagse tocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten