dinsdag 7 juli 2015

Dag 18. De echte rustdag. (55km)

Gisteren waren we allemaal moe van de wandeling. Vandaag verlaten we het kleine paradijs want we hebben een korte rit op het programma staan. Ontbijt wordt geserveerd op het gazon om half acht en alleman is present. Het is onmiddelijk gezelligheid troef.
Ons vertrek verloopt niet zonder gejoel. Gerlinde, Carine en Liesbet doen ons uigeleide met de tractor. Gelukkig woont de dichts bijzijnde buur vergenoeg weg. Ons wacht eerst een klim van een tiental kilometer. Deze brengt ons zo aan de grens met Spanje. Jawel, weer een mijlpaal gehaald op deze tocht. Na meer dan twee weken laten we Frankrijk achter ons. Een heerlijke afdaling, met af en toe een knikje omhoog, brengt ons na 55 kilometer in Figueres. De uitlopers van de Pyreneeën bezorgen ons nog mooie uitzichten.
In Figueres bezoeken we uiteraard het museum van de surrealist Salvador Dali. Mits je open staat voor af en toe vergezochte creativiteit, kijkt naar details en zijn vele referenties naar de problemen van het Spanje uit zijn tijd vind, dan moet je toegeven dat dit een begaafd kunstenaar is.
In deze stad laat Frankrijk ons toch nog even verrast opkijken. Vauban is hier langs geweest. Castell de Sant Ferran is het grootste Vauban complex in de wereld. In tegenstelling tot vele andere forten van Vauban is dit geen versterking rond een stad of dorp. Nee, hier is men op een vrije heuvel beginnen bouwen aan een enorm complex. Het heeft ondertussen een rijke geschiedenis want ook ten tijde van de Spaanse revolutie in 1936 en tijdens het Franco-regime werd het gebruikt.
We zijn in Spanje, dus vandaag staat er paella op het menu. Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten