donderdag 9 juli 2015

Dag 19. De laatste rit. (76km).

Onze laatste rit is boven alle verwachting mooi. Het zonnetje schijnt, maar we hadden niet anders verwacht. De wind laat zich ook van zijn goede kant zien en blaast in onze rug. De eerste kilometers om Figueres te verlaten zijn minder mooi maar eenmaal de drukte van de stad achter ons is, rijden we terug door landelijk gebied. Goudgele graanvelden, boomgaarden met perzikken en nectarinen en zonnebloemvelden zorgen voor kleur. 

We kruisen en volgen een stukje de rivier Ter. In tegenstelling tot wat we in Frankrijk zagen stroomt hier veel water in. Het landschap is glooiend op zijn Toscaans wat wil zeggen dat nogal wat hellingen snedig zijn.  Pittoreske dorpjes volgen mekaar snel op. In één van die dorpjes, Pubol, komen we aan Castell Gala.  Dit is een 11de eeuws kasteel dat Dali kocht voor zijn vrouw Gala. Samen met een horde toeristen gaan we binnenin en in de tuin een kijkje nemen. Dali heeft op de inrichting zijn persoonlijke stempel gezet met veel respect voor het historische aspect van het gebouw. Humor, kitch en middeleeuwen vermengen zich wonderlijk.
Ons wacht daarna nog een keer afzien. 14 kilometer klimmen op het middaguur. Dit wordt onze laatste col voor deze reis. De heuvel is overdekt met een heel mooi bos maar het geeft ons geen schaduw. Het is zweten maar we genieten van de inspanning. De afdaling erna is de beste van al. De bochten liggen direct na mekaar. Links. Rechts. Links. Rechts. Op perfect asfalt. De hete lucht striemt langs de benen. Zaaalig. En plots is daar Cassa-De-La-Selva. Een mooi stadje waar we de fiets voor een laatste keer aan een terrasje parkeren want we hebben dorst. Ons rest nu nog acht kilometer over een drukke weg richting luchthaven. Vlak daarbij laten we onze fiets achter in Hotel Salles. Hij zal hier opgehaald worden door Transport Soetens en bij ons thuis afgeleverd worden. Na een heerlijke douche nemen we de bus naar Girona en vandaar de trein naar Barcelona.
Wij gaan nu twee dagen genieten van een wonderbaarlijke stad. Gaudi, Miro, Mies Van der Rohe, Montserrat... en solden staan op het programma. Alles behalve fietsen.
Vrijdag vliegen we naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten