vrijdag 3 juli 2015

Likoké

Duizend bommen en granaten.
Duizend zonnen en garnalen.
Duizend geuren, kleuren en smaken.

Eten in Likoké is culinair genieten van de bovenste plank. Piet Huysentruyt en ploeg streven naar twee sterren. Hij verdient ze want de één-ster restaurants waar wij al geweest zijn, verbleken bij wat we gisteren mochten ervaren. De hapjes vooraf en iedere gang, zeven in totaal, getuigden van een onuitputtelijke creativiteit. Dat zowel in het combineren van smaken, de manier van berijden en wijze van presenteren. De smaken passen niet alleen bij elkaar, ze versterken elkaar zoals een schilder dat kan met kleuren. Het is teveel om alles op te noemen en te beschrijven. Lees even wat het hoofdgerecht ons bood.

Een lapje gelakte eend, kalfshersentjes en gelakte makreel
Overgoten met een zoet-zuur sausje
Afgewerkt met geraspte eendelever
Vergezeld van alles om wortel: gekookt, rauw, moes, gebrand

Bij het dessert kwam een golfstick aan te pas. Want we kregen een golfballetje in ijs gemaakt op basis van amandelmelk. Uiteraard was daar nog allerlei bij.

Het was om de vingers van af te likken en dat werden we ook gevraagd te doen. Op het eind kregen we beiden een likbordje met erop een sausje op basis van passievrucht. Likken maar, voor de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten