donderdag 25 juni 2015

Dag 6. Fietsen op zijn Hollands. (134km).

Gisterenavond wou Els nog wat lezen. Verder dan het gedacht eraan is ze niet gekomen. Wie denkt dat ze stil slaapt heeft het mis. Het ontbijt deze morgen is lekker maar een beetje licht. We zullen wel zien hoe ver we ermee geraken. De eerste kilometers is het nog fris maar een paar heuveltjes warmen ons op. Zo komen we in de vallei van de Saone die we voor de rest van de dag niet meer zullen verlaten. We volgen de rivier meestal via vlakke fietspaden. Verschillende kanaaltjes snijden de bochten van de rivier af. Wij zijn lui en volgen dat voorbeeld. Twee keer verdwijnt het kanaal in een smalle tunnel en moeten wij via een snedige bergop een heuvel over. Toch best impossant werk dat ze hier geleverd hebben.

Net voor de middag halen we twee andere fietstrekkers in. Het zijn Nederlanders die ook op weg naar Barcelona zijn. Maar ze zijn trager. Na een babbel laten we hen dus achter. Veel kunnen we over het landschap niet melden. Het is mooi, groen, rustig met veel vogels langs het water. Een groene specht laat zich twee maal zien en horen. Bezienswaardigheden zijn er niet. Omstreeks twee uur komen we aan in Gray, een iets groter dorp. En kijk, daar zoeven de Nederlanders ons voorbij. Wij, Bourgondiers, zitten dan te genieten van een heerlijk taartje met een saté fruit erbij. Lekker en gezond. Nog geen vijf kilometer buiten het dorp zijn de collega-fietsers er weer aan voor de moeite. Het gaat nog wat op en af langs dorpjes met in één ervan een impossant kasteel. Spijtig genoeg enkel te bezoeken in juli en augustus.
De thermometer in het dorp waar we zullen overnachten geeft 31° aan. Op de fiets valt dat nog best mee maar je krijgt er toch dorst van. Onze B&B is een heel oud maar verzorgt huis net naast de rivier. Het is in de tuin heerlijk om te rusten na deze lange fietsrit.
Morgen rijden we naar Cluny maar niet zonder onderweg Beaune te bezoeken. Nu is het nog wachten op het avondmaal. Grrrr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten