vrijdag 19 juni 2015

Nog één keer slapen.

De fiets staat klaar met een nieuwe cassette en ketting, remkabels vervangen en banden keihard opgepompt. Zondag heeft hij nog een vijftig kilometer mogen proefdraaien op Vlaams-Brabantse hobbelwegen. Het was een lekker ijsje op de markt in Hoegaarden.
We zijn ook gepakt en gezakt met elk twee zijzakken en voor die met de sterkste benen ook nog eens een grote zak erboven. Die fiets begint stilaan op een Harley Davidson te lijken. Gelukkig is dat zonder lawaai en stank. 't Is niet eens een e-bike. Zelf trappen is het devies.

Morgen omstreeks half acht zijn we weg. Onze eerste doel is het kasteel in Lavaux St.-Anne. Maar eerst, vanavond gaan we ons culinair laten verwennen bij Daniel, onze buur met B&B schuin tegenover ons. Hij had vroeger op de Grote Markt in Leuven chambre en table d'hôtes Oliveria. Uit nostalgie organiseert hij dit weekend een pop-up restaurant bij hem thuis. We weten al dat hij een uitstekende kok is met Italiaanse voorkeuren. Uitstekend toch om onze vakantie met een aantal buren in te zetten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten